ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, όπου έζησα όλη μου τη ζωή, εκτός των περιόδων που λόγω σπουδών βρέθηκα σε άλλη πόλη. Όπως αποκαλύπτει και το επίθετό μου, από τον πατέρα μου, κατάγομαι από την Κρήτη, και το όνομά του Κωνσταντίνος Χουρδάκης, Ιατροδικαστής. Από τη μητέρα μου, η Αρετή Παπαϊωάννου, Συμβολαιογράφος, η καταγωγή μου είναι από την Ήπειρο και την Ανατολική Ρωμυλία.

Τα δύο αδέλφια μου η Μαριλένα και ο Γιάννης ακολούθησαν τα χνάρια της μητέρας μας, συμβολαιογράφος η αδερφή και δικηγόρος ο αδερφός μου. Αν και σχεδόν όλα τα παιδιά από μικρά έχουν την τάση να λένε «αυτό θα γίνω όταν μεγαλώσω», εγώ στην ερώτηση αυτή δεν είχα απάντηση. Κάπου στα μέσα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Γερμανική Σχολή της Θεσσαλονίκης, άρχισε να μπαίνει στο μυαλό μου ότι το επάγγελμα που έπρεπε να ακολουθήσω θα έπρεπε να έχει και κοινωνική προσφορά.

Έτσι τελειώνοντας το λύκειο έγινα δεκτός στην Ιατρική Σχολή του Mainz, ενώ παράλληλα, είχα γίνει δεκτός στην Ιατρική Σχολή της Βιέννης και του Γκράτς στην Αυστρία. Διέκοψα τη φοίτησή μου στην Ιατρική Σχολή του Mainz στο τέλος του πρώτου έτους και ενώ είχα εξετασθεί επιτυχώς στα μαθήματα που παρακολουθούσα, προκειμένου να συμμετάσχω ξανά στις Πανελλήνιες εξετάσεις στο μάθημα της Βιολογίας, με απώτερο στόχο την εισαγωγή μου στο Τμήμα Επιστήμης της Διαιτολογίας και της Διατροφής (ΤΕΔΔ) στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Τελικά, τον Αύγουστο του 1996 εισήχθη τρίτος στη σχολή. Εκεί έκανα και τα πρώτα μου βήματα ενασχόλησης με την πολιτική ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου των Φοιτητών και αργότερα ως Πρόεδρος του. Τον Ιούνιο του 2000, αποφοίτησα από το τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής και άμεσα -το Σεπτέμβριο του 2000- εισήλθα με εξετάσεις στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) από όπου αποφοίτησα το Νοέμβριο του 2001. Το πάθος μου όμως για περισσότερη γνώση και κοινωνική προσφορά, με έσπρωξε στο να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια ήρθε ο γάμος μου όπου απέκτησα 3 παιδιά, την Ναταλένια, την Ελίνα και τον Κωστή. Αυτά τα παιδιά είναι ένας από τους βασικούς λόγους για την ενασχόλησή μου με τα κοινά και την πολιτική. Το διάστημα 05.2003-05.2004 εκπλήρωσα την στρατιωτική μου θητεία στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού στην Άρτα και κατόπιν στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία 424-Θεσσαλονίκης, 496-Διδυμότειχο, 492-Αλεξανδρούπολη και στο 10ο Λόχο Υγειονομικού. Μετά από αναμονή 3,5 ετών, ξεκίνησα την εκπαίδευσή μου στην ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής το Φεβρουάριο του 2009, η οποία διήρκησε ως το Φεβρουάριο του 2013. Κατέχω τη ειδικότητα της Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής, και στη διάρκεια των 4 ετών αυτής εκπαιδεύθηκα στο Νοσοκομείου του Αγίου Παύλου (Τμήματα Χειρουργικής, Παθολογίας, Ορθοπεδικής, Μ.Ε.Θ., Βιοπαθολογίας, Ακτινολογίας), στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης (Γυναικολογία, Παιδιατρική, Οφθαλμολογία, Ωτορινολαρυγγολογία), καθώς και στο Νοσοκομείο Αφροδίσιων Θεσσαλονίκης (Δερματολογία), αλλά και στο Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας.

Στις 17.05.2013 απέκτησα τον τίτλο ειδικότητας Γενικής Ιατρικής κατόπιν εξετάσεων. Στις 11.06.2011 εκλέχθηκα Λέκτορας στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. με γνωστικό αντικείμενο «Βασική Ιατρική Διατροφολογία». Ανέλαβα καθήκοντα ως Λέκτορας στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. με γνωστικό αντικείμενο «Βασική Ιατρική Διατροφολογία» στις 03.09.2014, ενώ από το Ιούνιο του 2016 υπηρετώ ως Επίκουρος Καθηγητής. Έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο ως προσκεκλημένος ομιλητής, λόγω της εμπειρίας μου, σε θέματα επαίδευσης και υγείας.

Όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα, ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που υπήρχε και υπάρχει, είναι το θέμα της αξιοκρατίας σε όλους τους κρατικούς μηχανισμούς. Ειδικότερα στον τομέα της ενασχόλησής μου, σε νοσοκομεία αλλά και σε πανεπιστημιακούς χώρους το ζω καθημερινά.

Στις 16.04.2016 συντάχτηκα στο πλευρό της Ζωής Κωνσταντοπούλου, στο ξεκίνημα της «Πλεύσης Ελευθερίας» και μετά την υποψηφιότητά μου στις ευρωεκλογές του 2019, βρίσκομαι ξανά υποψήφιος, αυτή τη φορά στην πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω, στη Θεσσαλονίκη.